Voor werkgevers

Een jongere van ACDO Newton opleiden op uw werkvloer - een win-win voor u en de jongere!

 

Onze leerlingen gaan twee dagen per week naar school (intern leren) en kunnen drie dagen per week worden ingeschakeld op uw werkvloer om de kneepjes van het vak te leren (extern leren). Door actief aan de slag te gaan op een leerwerkplek buiten de school, ontwikkelen onze leerlingen hun competenties in de praktijk. 

 

1. Welke contracten zijn er?

Een werkgever kan een leerling met twee verschillende contracten opleiden. Hieronder vindt u een korte samenvatting van de contracten die mogelijk zijn: 

 

Overeenkomst alternerende opleiding

De OAO is zeer voordelig voor de werkgever.

  • Vergoeding: de werkgever betaalt een leervergoeding van 471,50 euro, 520,30 euro of 560,90 euro (afhankelijk van waar de leerling zich bevindt in zijn/haar opleiding). 
  • Uurrooster: een OAO wordt afgesloten voor min. 20u/week.
  • Duur: een OAO kan opgesteld worden voor één jaar of voor de volledige duur van de opleiding. De startdatum wordt aangegeven door de werkgever.

Deeltijdse arbeidsovereenkomst 

  • Vergoeding: de werkgever betaalt een minimumloon afhankelijk van de leeftijd en de sector.
  • Uurrooster: een deeltijdse arbeidsovereenkomst kan afgesloten worden voor min. 13u/week en max. 19u/week.
  • Duur: een deeltijdse arbeidsovereenkomst kan opgemaakt worden voor bepaalde of onbepaalde duur. De startdatum wordt aangegeven door de werkgever.

 

2. Voorwaarden en voordelen

Om als leeronderneming te kunnen fungeren, heeft uw bedrijf een erkenning nodig en wordt er een mentor aangeduid die instaat voor de opleiding en begeleiding van de jongere op de leerwerkplek. 

Voor u als werkgever zijn stimulerende maatregelen voorzien, waaronder een voordelige vergoeding (m.n. bij de OAO), gunstige RSZ-voorwaarden, een startbonus van 500 of 750 euro (onder bepaalde voorwaarden) en een mentorkorting.                               

Heeft u interesse?

Via volgende website vindt u de nodige informatie:

Leerlingen uit het secundair onderwijs opleiden op de werkplek | Vlaanderen.be

 

3. Samen leren en werken!

Open en eerlijke communicatie, respect en betrokkenheid staan centraal in de begeleiding van onze leerlingen. Als school hechten we veel belang aan een begeleiding op maat voor elke leerling en werkgever. Door de verwachtingen van alle betrokken partijen duidelijk te stellen en hierover in gesprek te gaan, creëren we een goede match tussen werkgever en leerling.

Een jongere opleiden op uw werkvloer is een lange termijn investering. Door een intensieve opvolging en samenwerking trachten we op ieders noden en behoeften in te spelen zodat het een succesverhaal wordt voor alle partijen en wie weet wordt de jongere wel een toekomstige vaste werknemer! 

Aarzel niet ons te contacteren indien u interesse heeft.

 

Team trajectbegeleiding - ACDO Newton 

ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31