Kelner

Kelner

Je leert de zaal organiseren ('mise-en-place', drank, bedieningsmateriaal,...) en instructies geven aan de zaalmedewerker en de hulpkelner. Je leert klanten begeleiden, menu- en drankenadvies geven en de betaling afhandelen. Ook leer je de voorraad beheren, bestellingen plaatsen en de kostprijs berekenen.

Je helpt bij het schoonhouden van meubelen en materiaal, bergt het bedieningsmateriaal op en rangschikt het. Je bewaakt de orde en netheid in de zaal. Je verwijdert volle vuilniszakken en plaatst nieuwe. Je verzamelt en rangschikt het leeggoed.

Je helpt bij de bediening, je ruimt af en houdt de tafels en hun omgeving netjes. Je zet de tafel klaar voor de volgende klant. Je helpt collega's bij hun werk.

Gemiddelde duurtijd:

3 schooljaren

Toekomstige beroepen:

  • Barman

  • Hulpkelner

  • Kelner brasserie

  • Kelner restaurant

  • Maître d'hôtel 

  • Uitbater café - brasserie

Andere mogelijke certificaten die op kortere tijd behaald kunnen worden:

Hulpkelner

ma di wo do vr za zo
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31