Bouw

 BOUW: METSELAAR

Je leert binnen- en buitenmuren metselen met stenen en mortelspecie. De bedoeling is dat je later bestaande gebouwen kan renoveren en verbouwen. Je leert funderingen op staal uitvoeren, rioleringen en afwateringsstelsels aanleggen en thermische isolatie plaatsen. Je leert ook bekisten en voegen.

De meeste opdrachten vinden plaats rondom en in de gebouwen van de school. Verder worden er in de loop van het schooljaar uitstappen georganiseerd die rechtstreeks in verband staan met de opleiding.

Tewerkstelling is mogelijk in firma’s die zich toeleggen op het renoveren en metselen van gebouwen.

Gemiddelde duurtijd:

4 schooljaren

Toekomstige beroepen:

  • Bekister

  • Handlanger bouw

  • Isoleerder ruwbouw en dak

  • Metselaar

  • Productiemedewerker prefab beton

Andere certificaten die op korte tijd behaald kunnen worden:

Voeger

BOUW: TEGELZETTER

Een goede tegelzetter is onmisbaar voor de afwerking van een renovatie- of nieuwbouwproject, zowel in woningen als in bedrijfsgebouwen. De tegelzetter bekleedt wanden, vloeren, trappen en terrassen met tegels. Hij werkt met mortel of lijm. Tijdens de opleiding leer je alles over het lezen van tekeningen, de voorbereidingen van de werken, het uitzetten van het werk, het verzagen en aanbrengen van wand- en vloertegels.

Toekomstige beroepen:

Vloerder - tegelzetter 

BOUW: VOEGER

Je leert zowel voegwerk in cement als elastisch voegwerk uitvoeren. Al doende leer je het voegwerk mooi afwerken en de gevelelementen aansluiten. 

Toekomstige beroepen:

Voeger

 

ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31