Begeleider in de kinderopvang (lineaire opleiding)


Heb je een groot hart voor kinderen? Speel je graag met kinderen of ben je een held in het bedenken van leuke spelactiviteiten? Ben je ook niet vies van verzorgende of huishoudelijke taken? Dan is deze opleiding misschien wel iets voor jou!

De omgang met baby’s, peuters, kleuters en opgroeiende kinderen vereist een praktisch pedagogische kennis, inzicht in het gedrag van kinderen en een open communicatieve houding.

Je staat in voor de dagelijkse opvang, verzorging en begeleiding van kinderen. Dit houdt in dat je hen verzorgt, met hen speelt, hun creativiteit stimuleert en hen vooral een leuke tijd bezorgt! De opvang moet een plaats zijn waar kinderen zich thuis voelen en daar heb jij als kinderbegeleider een belangrijke rol in.

Je verricht ook huishoudelijk werk en staat in voor het opruimen van de opvangruimte.

Gemiddelde duurtijd:

2 schooljaren (waarvan minimum 640 uren stage/tewerkstelling)

Toekomstige beroepen:

  • Kinderbegeleider

  • Begeleider buitenschoolse kinderopvang

  • Kinderverzorger

  • Opvoeder in onderwijsinstellingen

Toelatingsvoorwaarden:

De begeleider in de kinderopvang bezit de competenties van logistiek assistent in de ziekenhuizen of de logistiek helper in de zorginstellingen of thuishelper. Leerlingen die de 2de graad Voeding-verzorging of de 2de graad STW (Sociaal-technische wetenschappen) succesvol afrondden, kunnen ook worden toegelaten.

Leerlingen die nog geen 18 jaar zijn, mogen enkel logistieke taken uitvoeren!

Opgelet! Dit is een lineaire opleiding. Dit wil zeggen dat inschrijving na 15/01 enkel mogelijk is na positief advies van de klassenraad.

 

ma di wo do vr za zo
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31